Management en bedrijfskunde

Het gebied Management & Bedrijfskunde is erg breed en omvat veel verschillende opleidingen. Van opleidingen gericht op Algemeen Management tot Technische...

Lees verder >

Het gebied Management & Bedrijfskunde is erg breed en omvat veel verschillende opleidingen. Van opleidingen gericht op Algemeen Management tot Technische bedrijfskunde. Welke opleiding bij jou past hangt af van wat je graag wilt bereiken. Wil je (in...

Lees verder >

Het gebied Management & Bedrijfskunde is erg breed en omvat veel verschillende opleidingen. Van opleidingen gericht op Algemeen Management tot Technische bedrijfskunde. Welke opleiding bij jou past hangt af van wat je graag wilt bereiken. Wil je (in de toekomst) leidinggeven en die vaardigheden verbeteren of ligt jouw hart bij het doorvoeren van veranderingen...

Lees verder >

Binnen welk vakgebied wil je groeien?

ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs

z

Wie zijn we?

ROC Friese Poort verzorgt middelbaar beroepsonderwijs voor jongeren en volwassenen op de vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek, Urk en in-company. Wil jij je als volwassene om- of bijscholen, dan heb je bij ROC Friese Poort diverse mogelijkheden op verschillende niveaus en richtingen. Denk hierbij aan een mbo-opleiding, mbo-certificaat, cursus, brancheopleiding, keuzedeel of training. Het onderwijs is flexibel, waardevol, arbeidsmarktrelevant én speciaal ingericht voor volwassenen.

Management en bedrijfskunde

Het gebied Management & Bedrijfskunde is erg breed en omvat veel verschillende opleidingen. Van opleidingen gericht op Algemeen Management tot Technische bedrijfskunde. Welke opleiding bij jou past hangt af van wat je graag wilt bereiken. Wil je (in de toekomst) leidinggeven en die vaardigheden verbeteren of ligt jouw hart bij het doorvoeren van veranderingen in organisaties? 

Algemeen Management

Wil jij meer weten van management en organisaties? Dan is een algemene managementopleiding wat voor jou. Deze opleidingen kun je op verschillende niveaus volgen zoals master, masterclass, hbo, mhbo etc. Denk aan een MBA (Master of Business Administration), Masterclass Strategisch HRM of HBO Bachelors Hotel & Eventmanagement of Management binnen de overheid & non profit. 

Meer over opleidingen binnen Algemeen Management

Verandermanagement

Ben jij innovatief, heb jij een visie en vind jij het leuk om bedrijven te begeleiden bij grote of kleine veranderingen? Denk dan eens na over een opleiding op het gebied van verandermanagement. Verandering hoeft trouwens niet altijd in één keer plaats te vinden. Door coaching of talentmanagement kan een bedrijf ook op de langere termijn veranderen. 

Meer over opleidingen binnen Verandermanagement

Managementvaardigheden & Leidinggeven

Leidinggeven is een vak apart. Hoe haal je het meeste uit je mensen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen met plezier werkt en ook nog eens resultaten boekt? En welke managementstijl past bij jou, het personeel en de organisatie? Allemaal dingen om over na te denken. Tijdens een opleiding of training Managementvaardigheden en Leidinggeven leer je alles over managementfilosofieën, psychologie van de werknemer en best practices. 

Meer over opleidingen binnen Managementvaardigheden & Leidinggeven

Bedrijfskunde

Een bedrijfskundige opleiding is een veelzijdige opleiding waarin alle aspecten van een bedrijf aan bod komen. Denk aan strategie, doelstellingen, HR, supply chain management, financieel management, inkoop etc. Vaak kun je deze opleidingen op diverse niveaus volgen zoals MBO, HBO of Master. Je hebt de keuze uit een complete opleiding met geaccrediteerd diploma of een kortere cursus zoals een masterclass. 

Meer over opleidingen binnen Bedrijfskunde

Technische bedrijfskunde

Zoek je een bedrijfskundige opleiding die je een brede kennis geeft over organisaties maar met een technisch tintje op het gebied van productie, logistiek of ICT? Dan is een van de opleidingen binnen Technische Bedrijfskunde wat voor jou.

Meer over opleidingen binnen Technische Bedrijfskunde

Kwaliteit, processen en LEAN

De woorden agile en lean kunnen je niet ontgaan zijn. Steeds meer organisaties zijn druk bezig met het slimmer organiseren van processen. Daarmee kan veel tijd en dus geld bespaard worden. Als jij vaardigheden op dit vlak ontwikkelt, kun jij het verschil maken.

Meer over opleidingen binnen Kwaliteit, processen en LEAN

Projectmanagement

Agile werken is de sleutel tot effectief projectmanagement. Deze manier van denken en werken heeft niet alleen invloed op mensen, maar ook op de keuze van software. Wie de juiste tools kent kan de productiviteit flink omhoog brengen. Zorg jij dat je de juiste vaardigheden in huis haalt om je te ontwikkelen tot succesvol projectmanager?

Meer over opleidingen binnen Projectmanagement

Leiderschap en Managementvaardigheden

Steeds meer werknemers geven de voorkeur aan zelfstandig werken. Soms op kantoor, maar ook steeds vaker vanuit huis. Door deze veranderingen is ook de rol van de manager en leidinggevende aan het veranderen. Hoe kun jij hier op inspringen en je ontwikkelen tot de leidinggevende van de toekomst?

Meer over opleidingen binnen Leiderschap en Managementvaardigheden